Auto HI-FI Club CZ

autohifi,auto hi-fi,auto hifi,autohificlub,auto hi-fi club,club, klub,fórum,autorádio,autozesilovač,autorádio cd,autorádio mp3,autorádio dvd, tuning,srazy,tuningshow,klub,emma,dbdrag,tuning,autotuning,carstyling, tlumeni, Alpine,octavia,Brax,Denon,Clarion,Pioneer,Sony,panasonic,Helix, Dynamat,dego,Hertz,Audison,Fusion,McIntosh,Focal,Rockford Fosgate,Dynaudio,JBL,xenony,becker,jvc,kenwood,ground zero,dietz,morel doorboardy ,zapojeni,felicia,pioneer,peugeot,zastavba,audio,306,repro,golf,instalace,dls,4x100,FELICIE,morpheus,helix,audi(forum)

o

Forum > Ostatní > Opět stavba domu

o Navštíveno 21729x o
o 21.08.2011, 23:47 | Antonio | Upraveno: 2011-08-21 23:49:29
Jsem tu opět s pár dotazy ohledně stavby domu.
Čím víc jsem rozhodnut stavět z nejvyšší řady porothermu 44 (duta cihla), tím více lidí mě od toho odrazuje. Proto by mě zajímalo, je tady někdo kdo má postavený dům z cihly bez zateplení? zajímalo by mě jak se to chová, spotřeba energie, tepelné mosty apod.
Dále řeším střechu, stále nemám v ruce projekt abych mohl nechat nacenit střechu. rozhoduji se mezi pálenou taškou, popř betenovou a plechem. Je tady někdo kdo si již nechával oba typy střech nacenit? zajímal by mě cenový rozdíl. jedná se o klasickou sedlovou střechu.

tady jen pro info pár náčtrů [ Link ]

foto k příspěvku  od Antonio

o 22.08.2011, 00:31 | Tuner#2
Můj názor. Cihla bez zateplení je hovadina, ostatně jako každé obvodové zdivo, vždy nejlépe vychází pevný materiál + zateplení už jen kvůli přelepení spár a mostů. Několikrát při tahání kabelů v cihle na mě táhlo ze sásuvky jak blázen bez zateplení dutá cihla nesmysl. Spotřeba je vždy daná energetickou náročností budovy a těžko srovnávat, nikdo nemáme stejný půdorys a zastavenou plochu.

Střecha. Já volil nakonec Bramac MAX protože mám velkou plochu a klasik by vypadal blbě. Plechy na RD asi ne, je to dost slyšet když prší a v zimě z toho jede sníh jak po málse což vidím u souseda. Pálená taška říkali že dost často praská a z některých závodů je zkroucená, takže nesedí, proto jsem šel do klasiky beton Bramac. Moc velký rozdíly to nebyly.
o 22.08.2011, 07:22 | Only_One | Upraveno: 2011-08-22 07:22:21
Porotherm bez zateplení funguje velmi dobře, ale musí být PERFEKTNĚ čistě vyzděnej a musí být použitý veškerý správný tvarovky kolem oken a další věci u věnce atd. Pak to zdivo nemá chybu. Dnska bych už místo porothermu vzal Xellu. Dělá se s tím rychleji a méně chyb. Já sem musel zateplit Porotherm protože to nefungovalo správně. (čuňata zedníci)
o 22.08.2011, 07:48 | dalio
se střechou ti mohu pomoci ...... d,
o 22.08.2011, 07:59 | Lucni.konik
Mám Heluz 44 STI barák. Zdil jsem na tepelněizolační maltu. Je to daleko pomalejší než třebas Ytong. Taky nesmíš být takovej perfekcionista na přesnost těch cihel(prohnuté, rozdílné šířky, atd není vyjímka). Ale postavilo se. Na okna jsem měl správné tvarovky, které se vystýlají XPS polystyrenem, věnce zatepleny, sokl zateplený do hloubky 120cm a nakonec mi zbyli peníze i na venkovní zateplení. Tašky mám K-M beta betonový. Spotřeba zatím velmí slibná......snad se vejdu do 10tis. za plyn za celej rok.
o 22.08.2011, 08:44 | mrazik
Soused vedle me ma porotherm snad 50 cm, no strasna cihla a druhy soused ma 38 (nebo tak nejak) plus zatepleni a hadejte kdo je na tom lepe ? Zatepleni udela hodne a ten prvni soused sam rikal, ze bude casem zateplovat.
o 22.08.2011, 09:00 | Luke_288
já teda nesouhlasim s tvrzením, že porotherm bez zateplení je hovadina. musí to zdít zedník a ne nějaká lopata, v případě, že je to vyzděný tak jak má, jsou použity správný tvarovky, malta/tmel, tak to funguje a návratnost investice do zateplení není až tak zajímavá...navíc někteří zateplují způsobem- čím tlustší, tím lepší a pak je to už uplně mimo.
o 22.08.2011, 09:13 | Tuner#2
Luke_288: V tom zdění souhlas, ale známej si stavěl sám a i v Heluzu STI rozdíly docela znatelné, takže pak jde kvalita sama do háje.

BRW proč neplatí zateplení čím tlustší tím lépe? Myslím že to tak obecně je a než dávat 3cm a vytvořit si rosný bod v lepení, tak je určitě lepší dát 10 - 15cm. Materiál nevyjde zas tak výrazně jinak a práce s tím je stejná.
o 22.08.2011, 09:16 | Dudelina
Jako Luke.
Základ je si spočítat návratnost zateplováku. Sám jsem to nepočítal, ale v případě 44ky (dobře vyzděné) už bude návratnost asi opravdu dlouhá.
o 22.08.2011, 09:27 | Luke_288
Tuner: viz dudelina pode tebou. dávat na 44ku (opravdu je zásadní mít do dobře vyzděný, pokud budou mezery mezi cihlama kterýma bude foukat vítr, je to bezpředměrný) 15cm zateplováku už podle mě nevyjde ekonomicky dobře. ale nemám to nijak spočítaný. že se rosnej bod bude u 3cm polyše tvořit v lepení máš nějak ověřený?
v dnešní době mi přijde takovej fenomén, že bez zateplováku ani ránu a každej rve na barák to nejtlustší co může aniž by si spočítal efekt.
to je stejný jako s dimenzema tepelných čerpadel o kterých tu byla debata nedávno.
o 22.08.2011, 11:08 | Tuner#2
Luke_288: Pokud jsi to myslel z pohledu návratnosti, tak to je o spočítání to je jasné - souhlas a sám pořád váhám ale počkám dvě zimy a uvidí se.

Ty 3cm byl nástřel, ale tady v okolí jsou dva baráky zateplené před lety takhle malou šlupkou a oba dva mají severní stranu zelenou/plesnivou.
o 22.08.2011, 11:19 | Lucni.konik
Těma 3cm to byla asi fest chyba - posunul se rosnej bod jen krapet jinam ve zdivu.
o 22.08.2011, 12:12 | z0diaC | Upraveno: 2011-08-22 12:14:19
Antonio můžeš napsat proč Tě odrazují od porothermu ? - konkrétní důvody od zkušených prosím. (POZOR - neplést porotherm s Heluzem - to bych se s odrazováním přidal). Jinak já budu stavit z 50tky bez zateplení,tak doufám,že nebude problém - poreferuju časem .... střecha bude pálená Tondach s Glazurou - tady jsem vycházel ze zkušenosti pokrývačů (a že jich dost znám) - původně měl být Bramac Tegalit. btw.: se střechou můžu taky pomoct.
o 22.08.2011, 14:31 | Antonio
Neodrazujou mě od porothermu jako takového,ale od jakékoli cihly(porothermu včetně) bez zateplení - tepelné mosty,izolační vlastnosti apod. proste bez polyestyrenu ani ranu. Taky jsem o te 50 uvazoval. volal jsem i někému obchodákovi od wienerbergeru a ten mě ujišťoval, že 44 musi stacit a že poměr cena - výkon mezi 44 a 50 jasně přeje 44.
Co se návratnosti u zateplení týče, tak bych to nevidel zas až tak černě, v případě, že bych byl roznodnut zateplovat tak stavím z 30 ytongu nebo porobetonove tvarnice, na překlad použiju ičko, vyliju betonem a nebudu používat celkem drahé tvarovky překlady, věncovky od porothermu. pak mě zdivo vyjde mnohem levneji oproti cihle a to můžu vrazit do poliše.
o 22.08.2011, 18:10 | tappaja
Bracha sel do piskocementovy cihly, je to cca 18cm tlusty, pevny a na to hodi 25-30cm zateplovaku. Ma tim padem vetsi mistnosti na ukor zdi, lepi se to tmelem a musim rict, ze to vypada zatim perfektne. Vyrabi to nemci.
o  Zpět  o  Nahoru
o

Vložit nový příspěvek do fóra

Pro vložení příspěvku musíte být přihlášen/a.
Stránka vygenerována za 0.3558 sekund.